The Fault In Our Stars/ Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos

by - 22:46

LT

"I can't talk about our love story, so I will talk about math. I am not a mathematician, but I know this: There are infinite numbers between 0 and 1. There's .1 and .12 and .112 and an infinite set of numbers between 0 and 2, or between 0 and a million. Some infinities are bigger than other infinities. <...> But, Gus, my love, I cannot tell you how thankful I am for our little infinity. I wouldn't trade it for the world. You gave me a forever within the numbered days, and I'm grateful."


Turbūt visi jau bent kartą ausies krašteliu girdėjote apie knygą The Fault In Our Stars (liet. ,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos"). Bet ką aš čia šneku- daugelis jau spėjo ją perskaityt ir net peržiūrėti filmą. Pati apie šią knygą išgirdau jau seniai, o apie filmą- vos pranešus apie jo statymą. Twitter buvo pilnas būsimo filmo plakatų, o Instagram- dovanų gautos knygos kopijų. Nenuostabu- ši istorija išskirtinė ne dėl kažkokių super galių ar mirtinų, kvapą gniaužiančių žaidynių. Ne, tai tik dviejų jaunuolių meilės istorija, tačiau papasakota tokiu kampu, kurio daugelis bando išvengti...
Knyga išsiskiria tuo, kad pagrindiniai veikėjai yra vėžio aukos. Bet pasakojimas yra ne apie ligą, o apie nuostabią dviejų vėžininkų meilės istoriją. Ji pakerėjo žmones nuostata, kad sergantieji yra tokie pat svarbūs, jog tarp jų gali užsimegzti daug stipresnė bei nuoširdesnė meilė nei tarp kitų, sveikųjų.
Sunkiai pagydomų ligų tematika man nėra svetima. Su ja susidūriau tikrai ne kartą. Deja, atvejų su laiminga pabaiga pasitaikė nedaug. Ir vis dėlto knyga mane sužavėjo ne pačia istorija, o nepaprastomis veikėjų asmenybėmis. Nors Augustus ir Hazel beveik mano bendraamžiai, jų iškalbingumas, išsilavinimas bei nuoširdumas stebina net protingiausius.

Knyga ar filmas?
Kaip galiu pasakyti apie daugelį filmų, knyga vis vien yra geresnė. Kodėl? Pirmiausia, knygoje rasite daug daugiau detalių (pvz., apie Augusto buvusią merginą ar apie Hazel mokyklos drauges). Taip pat, filmas pačią istoriją atitinka tik kokiu 80% (pvz., knygoje prieš vykdama į oro uostą Hazel pasiima Augustą iš jo namų, o štai filme jis pasts atvyksta su limuzinu jos pasiimti).
Tačiau filmas tikrai yra puikus, režisierius šauniai padirbėjo. Pripažįstu, buvo vietų, kur vos neverkiau. Vienintelė priežastis susivaldyti buvo tai, jog tikrai nenorėjau iš kino salės išeiti varvančia nosimi bei nubėgusiu makiažu!!
The Fault In Our Stars- nuostabus pasakojimas, kuris vieną akimirką privers juoktis, o kitą- jau ieškoti nosinės. Kaip teigia Markus Zusak (knygos The Book Thief autorius) 'You laught, you cry, and then you come back for more".

You May Also Like

0 komentarai (-ų)