Letters To Juliet/ Laiškai Džiuljetai

by - 17:58

LT

Sofi kartu su savo sužadėtiniu Viktoru gyvena Niujorke. Ji - faktų tyrėja, trokštanti tapti žurnaliste. Prieš pat vestuves bei Viktoro restorano atidarymą įsimylėjėliai nusprendžia nuvykti į Veroną - meilės miestą, kuriame Romeo pirmąsyk sutiko Džuljetą.
Deja, Viktoras nuolat ieško tiekėjų naujajam restoranui, tad Sofi telieka vienai vaikščioti po šį įspūdingą Italijos miestą.
Pirmiausia ji aplanko Džuljetos namą bei sieną, ant kurios visos nelaimingos įsimylėjėlės palieka po laišką Džuljetai. Sofi nusprendžia, jog tai puiki tema straipsniui, tad imasi darbo. Tačiau prieš šios vietos užsidarymą viena mergina surenka visus laiškus į krepšelį ir nusineša į restoraną. Ją pasekusi, Sofi susipažįsta su 'Džuljetos sekretorėmis' - moterimis, kurios atsako į visus laiškus Džuljetai.
Sofi taip susižavi šia istorija, jog pasisiūlo joms padėti. Kitą dieną, berinkdama laiškus nuo sienos, ji aptinka laišką, parašyta prieš penkiasdešimt metų. Laišką, kuris amžiams pakeitė merginos gyvenimą.
Šį filmą mačiau visai neseniai per 'Balticum Auksinis' kanalą. Likau tokia sužavėta, jog net ligi šiol jį puikiausiai prisimenu. Šis filmas amžiams pakeitė mano nuomonę apie Italiją. Žinau, filmuose viskas pagražinta, tačiau juk tiesos taip pat yra.
Šimtas penkios minutės ryškių spalvų (juk veiksmas vyksta Italijoje), įspūdingos architektūros pastatų, daugybės gamtos stebuklų, itališkos muzikos bei linksmos nuotaikos (be abejo, yra ir gana skaudžių scenų).
Didelis pliusas ir tas, jog tai nenuvalkiota ir negirdėta istorija. Bent jau aš net nežinojau, jog Romeo ir Džuljeta gyveno Italijoje (ko norėti iš kelių teskaitytų kūrinio ištraukų). Rekomenduočiau pažiūrėti visiems, mėgstantiems romantines istorijas su laiminga pabaiga bei mažai skausmingų akimirkų. Taip pat čia vaidina mano mėgstamiausia aktorė - Amanda Seyfried. Kol kas likau nusivylusi jos vaidyba tik viename filme, tad skiriu dar vieną pliusą. Patikėkit, filmų su ja sulauksite dar daug!
Filmas išties nuostabus bei įtraukiantis, tačiau pabaiga gana nuspėjama. Turbūt todėl, nors labai norėčiau duoti visus 10 balų, rašau 8/10.


Sofi: Tai negali tęstis amžinai. Kažkada vis tiek teks liautis.
Čarlis: Tada kodėl jaučiuosi lyg mokinukas sekmadienį? Rytojus ateina, o į mokyklą nenoriu.
Sofi: Aš taip pat. Bet man visada patiko mokykloje.

You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Nuostabi filmo apžvalga. ;) Sveikinimai. ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Be to, kada sulauksime dar vieno tavo straipsnelio? :)

    ReplyDelete